Üzletfejlesztés és vállalati pénzügyek

Vállalkozási ötletek megvalósítása üzleti és finanszírozási tervezés, tőkebevonás, majd hatékony pénzügyi menedzsment nélkül nem lehetséges. A Reconcept kreatív pénzügyi megoldásokkal, hosszú távú üzleti szemléletével és kapcsolatrendszerével képes támogatni az üzleti elképzelések megvalósítását és azok megtérülését, termőre fordulását.

Az ötletet üzleti tervre „fordítjuk”, felmérjük és modellezzük a kockázatokat, megkeressük az optimális és piacon elérhető finanszírozási lehetőséget, majd a tőkebevonási folyamatot teljeskörűen lemenedzseljük. A létrejövő együttműködés pénzügyi támogatásával segítjük, hogy a tulajdonosok az üzletfejlesztési folyamat végén pénzügyileg sikeresen tudják értékesíteni üzletrészüket.

Kapcsolódó referenciák


Vállalati pénzügyi tanácsadás egy saját tőke rendezési tranzakció előkészítésénél
Átvilágítás és jogi-pénzügyi megvalósítási terv készítése

Társaságunk egy nemzetközi tanácsadó csoport alvállalkozójaként részt vett egy 5,6 mrd Ft mérlegfőösszegű, ingatlan hasznosítással foglalkozó, tartósan negatív tőkéjű társaság saját tőke rendezési projektjének pénzügyi, jogi és számviteli előkészítésében.

A többségi tulajdonost képviselő nemzetközi tanácsadó csoport alvállalkozójaként 2-2 alternatív megoldási módot dolgoztuk ki a szükséges források megteremtésére illetve a saját tőke cégszinten történő rendezésére.

A projekt folyamatban van, döntés még nem született a rendezésről.

Vállalati pénzügyi tanácsadás egy szállodaüzemeltető társaság számára
Operatív pénzügyi tanácsadás, tulajdonosi érdekképviselet

Társaságunk egy kb. 2 milliárd Ft éves árbevétellel rendelkező, 5 hotelt üzemeltető társaság tanácsadója, amely komplex pénzügyi rearganizációs folyamat eredményeképp előállt összetett gazdálkodási helyzetére keresett megoldást.

Feladatunk, a a korábbi finanszírozó, jelenleg közvetett tulajdonosi pozícióban lévő kereskedelmi bankkal történő kapcsolattartás menedzselése, illetve a szokásostól eltérő, a reorganizáció által teremtett speciális üzleti érdekeltségi rendszer kezelése.

A megbízónk a válságos piaci környezet miatt csökkenő árbevétellel és romló eredményességgel küzd, de az alacsony töke lekötés miatt ennek hatása csak kisebb részben terheli a tulajdonosokat. A helyzethez jobban illeszkedő, módosított együttműködési rendszer kialakítása jelenleg is folyamatban van.

Üzletfejlesztési tanácsadás egy energia hatékonysági projektekkel foglalkozó társaság számára
Üzleti terv kialakítása, cégalapítás, üzleti terv megvalósításának támogatása

A hazai befektetői konzorcium egy közös vállalkozás alapítását határozta el, amelynek az üzleti terv és a tulajdonosok közti együttműködés rendszerének kialakításában vett részt társaságunk.

A tulajdonostársak a közösen elfogadott üzleti terv alapján egy komplex együttműködési megállapodást kötöttek, ami megalapozta a közös munkát.

A létrejött közös vállalkozásból mára az egyik alapító tulajdonos kiszállt, értékesítette részesedését a társtulajdonos számára.