Elsősorban a pénzügyi problémákkal küzdő vagy adósságcsapdába jutott cégeknek ad tanácsot az új blog, amelyet a magyar tulajdonú Reconcept Kft. indított. A hazai piacon egyedülálló módon, bajba jutott, de megmenthető vállalatok üzleti átszervezésével foglalkozó cég  a bloggal egyidőben jelenik meg új internetoldalával és a közösségi médiában.

A Reconcept vállalati pénzügyekkel, üzleti átszervezéssel foglalkozik; a válságba jutott és működési nehézségekkel küzdő, de megmenthető vállalkozások összetett pénzügyi problémáira nyújt hosszú távú, hatékony megoldást. A blog is elsősorban nekik mutat be ötleteket, lehetőségeket, de természetesen az egészséges vállalkozások is megismerhetik belőle, mire kell odafigyelniük, hogy elkerüljék a komolyabb bajokat – indokolja a reconcept.blog.hu címen elérhető új tartalomszolgáltatás elindítását Pilhál Zsolt, a Reconcept Kft. ügyvezető partnere.

Interaktív felületként alkalmas lesz vélemények ütköztetésére is, hiszen az első bejegyzés mindjárt azt taglalja, hogy a lakossági szegmenshez hasonlóan a túlságosan eladósodott vállalatok helyzetének kezelésére nincsen szükség állami beavatkozásra.

Az írás szerint a vállalati hitelfelvevők tulajdonosainak döntő többsége korlátolt felelősséget vállal a cége adósságaiért. Így ha a törvényi előírások szerint működött a társaság, de nem sikerült megvalósítania az üzleti elképzeléseit, akkor a becsülettel működő tulajdonosi kör „veheti a sátorfáját”, és nem kötelezhető a veszteségek pótlására, tőkeemelésre.http://reconcept.blog.hu/2013/09/04/nem_kell_vallalati_adosmento_csomag

Ha állami adósságmentő csomagra nem, akkor viszont mire lenne igény, annak érdekében, hogy a piaci mechanizmusok jobban vizsgázzanak a válságok megoldásakor? Egy olyan szabályozói és intézményi keretrendszerre, amely a megegyezés-keresést és nem az „izmozást” támogatja. Többek között a meglévőnél komolyabb illetékkedvezményre, abban az esetben, amikor banki adósság tárgyalásos rendezéséhez kapcsolódik az ingatlan átruházás.http://reconcept.blog.hu/2013/09/10/kompromisszumokkal_a_vallalati_hitelcsapda_ellen

A blog csupán egyik eleme a Reconcept Kft. együttes online megjelenésének. Egyidőben indul elwww.reconcept.hu internetoldal és jelenik meg a cég profilja a Facebook és LinkedIn közösségi portálokon. „A web 2.0-s eszközöktől a friss információáramlást és az érintettek bevonását reméljük az általunk indított párbeszédbe. Reméljük, közös erővel tudunk javítani a hazai vállalati pénzügyi kultúra nem éppen szívderítő állapotán” – teszi hozzá Pilhál Zsolt.